vakantiehuis-ardennen_sous-le-bois

Over ons

Laat ik mij even voorstellen.

Mijn naam is Jo Timmers en het ondernemen zit mij in het bloed, altijd met veel enthousiasme en goesting. Laat nu net dit een project zijn waar ik echt mijn hart aan verloren heb.

Hoe het allemaal begon...

Het begon ongeveer tien jaar geleden toen we, zoals elk jaar, met een grote groep vrienden een weekend naar de Ardennen gingen. Een huisje huren, gezellig samen zijn, eten, wandelen, kortom: genieten…

Tijdens zo ‘n wandeling passeerden we een opvallend huis van het jaar 1744, nog in zijn originele staat, al jaren niet meer bewoond. Nieuwsgierig als ik was, probeerde ik een glimp op te vangen van de binnenkant…

En daar, toen, op dat ogenblik, wist ik het. Ik voelde een connectie. Eens thuis gekomen is de zoektocht meteen begonnen. Ik kon het niet loslaten. Na een tijdje had ik de eigenaars gevonden: twee oudere zussen. Mijn vraag of ze interesse hadden om het te verkopen, werd echter afgewimpeld. Zij konden er toen nog geen afstand van nemen.

Doorzetter als ik ben, heb ik de dames kunnen overtuigen om gewoon eens een kijkje met hen te gaan nemen in het huis. Ik kreeg er uiteindelijk een rondleiding en luisterde nieuwsgierig naar hun verhalen en naar de geschiedenis van de hoeve.

Mijn enthousiasme is de zussen op dat moment waarschijnlijk niet ontgaan want een jaar later werd ik opgebeld met de vraag of ik nog interesse had in het pand.

Ze wilden enkel verkopen omdat ze wisten dat ik het huis met respect zou behandelen. Het was tenslotte al 100 jaar familiebezit.

De verkoop werd beklonken. De opstart van de heropbouw ging vrij snel. De afgelopen drie jaar hebben we hard gewerkt om dit huis weer in zijn oude glorie te herstellen.

Ik verblijf hier graag, maar het is te mooi om het niet met jullie te delen. Dus nodig ik jullie uit. Wees welkom en geef dit gebouw een nieuw leven en een mooie toekomst.

Geniet ervan!